Under nio års tid har olika personer främst ungdomar ifrån Åredalen åkt till Rumänien och organisationen Networks för att arbeta som volontärer under kortare eller längre tid. Alla har sett, känt dofterna och träffat dessa människor med så olika liv från våra.

Ur detta engagemang har projekt Åredalen växt fram, som en förlängd arm för att kunna bidra ifrån hemmaplan till att göra en skillnad för människor i Rumänien. Idag ser vi att Projekt Åredalen inte bara bidrar med stöd till Rumänien, utan att det även förändrar våran dal på många olika sätt!

Varför?
Rumänien är ett oerhört vackert land på många sätt, dock lever fortfarande många människor i landet i enorm fattigdom. 1989, föll kommunismen i landet, efter att diktator cea blivit störtad. Landet hade under lång tid styrts med järnhand, och förödelsen i landet visade sig vara stor när bilder kablades ut världen över på ett Rumänien i behov av enorm hjälp.

Flera hjälporganisationer kom till landet, och försökte bidra på olika sätt. 1996 startades den kristna ideela organisationen Networks i västra Rumänien , med viljan att hjälpa gatubarn. Flera år senare, och organisationen har växt oxh därmed arbetet. Idag arbetar Networks främst med att hjälpa och stötta familjer som lever i enorm fattigdom ute i olika områden i och runt staden Arad. Arbetet handlar om att stå med och stötta människor i deras vardag.

För mer info: www.networks.org.ro